Chiang Mai&Chiang Rai
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
25 Juli 2011 | Thailand, Chiang Mai
Om 22u 's avonds zou de trein vanuit Bangkok vertrekken naar Chiang mai. De Thai is nogal ruim in zijn tijd dus vanuit Kanchanaburi om half 5 de lokale bus gepakt naar Bangkok. Ik zou dan mooi om 7u uur op het station zijn wat toch ruimschoots op tijd zou moeten zijn is het niet?!
Nou de lokale bus reed warempel netjes om half 5 weg. We hadden veel bekijks. De meeste toeristen die hier zijn pakken minibusjes en tja dat gaat sneller.. maar minder leuk vind ik persoonlijk.
Meerdere keren gevraagd of de bus echt richting Bangkok ging en iedere keer werd er vriendelijk geknikt en gelacht zoals altijd wordt gedaan door de Thai. Ik lekker mijn ipod op en een beetje muziek luisteren, erg relaxed allemaal, tijd genoeg toch? Totdat ik zie dat we ineens een afslag nemen in plaats van rechtdoor gaan richting Bangkok. Mmmhh.. weer vragen of we echt richting Bangkok gaan en wederom wordt er vriendelijk geknikt en gelacht.. " don't worry.." Maar toen begon het. Ging de chauffeur doodleuk een pauze nemen en werden wij verzocht om de bus uit te gaan. Nou ik dacht het niet.. we stonden ergens in de middle of nowhere. De tijd tikte maar verder en voordat de chauffeur terug kwam van zijn pauze was er al weer een half uur verstreken. In plaats van weer de snelweg op te gaan werd er weer een andere route gereden. Oh my god! Maar wonder boven wonder stond ik net op tijd in Bangkok. Genoeg tijd om de taxi aan te houden dacht ik zo.
Ook dit ging niet helemaal zoals het behoorde te gaan. Of eigenlijk wel in Azie haha! Vriendelijk gevraagd of hij naar het treinstation wilde rijden en hij knikte en lachte... Fffieeww! Die trein halen we wel dacht ik! Totdat hij ineens doodleuk vraagt naar welk land ik vlieg! Uhm pardon?! Dacht die goede man dat ik naar de luchthaven wilde in plaats van het treinstation!
Maar.. eind goed al goed... de trein is gehaald!
Erg comfortabel. Lekkere bedjes en ik vond het erg gezellig in de trein. Gelukkig maar want de trein deed er geen 14 uur maar 16 uur over.
Vanmiddag om 15u kwamen we dan eindelijk aan in Chiang Mai waar ik nu verblijf. Vanuit daar heb ik veel leuke dingen gedaan.
Op donderdag om 9u werden we opgehaald door onze gids Tom om de jungle in te trekken voor drie dagen! We hadden een leuke trekking groep met backpackers uit Denemarken, Canada, Amerika en Engeland. De trip begon met een tocht op een olifant. Erg leuk om zo door de natuur te trekken. Maar na de olifantenrit begon het echte werk! En dat was afzien!
Ik dacht dat ik toch een redelijke conditie had, maar dit viel vies tegen. We hebben 's middags vier uur geklommen door de jungle. Het uitzicht was letterlijk en figuurlijk adembenemend ;-). Vanwege het regenseizoen hier was het erg glibberig en kwam iedereen onder de modder aan in het kamp.
In het regenseizoen kun je de klok erop gelijk zetten dat het om vier uur een uurtje regent en dat was nu ook het geval. En daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt! Het kamp was namelijk erg primitief. Douchen in de riever of in de regen dus in dit geval en slapen op houten planken. Pijnlijk! Gelukkig wel met een klamboe want er liepen veel grote spinnen rond in ons hutje. Nal al de dagen trekken, zweten en een paar blaren rijker gingen we op de laatste dag raften. Erg leuk en verfrissend ;). Na de jungletrek kwam ik moe maar voldoen aan in het guesthouse. In het guesthouse heb ik meteen mijn was afgegeven en een bad genomen wat een luxe!
De jungletrekking heeft er goed ingehakt. Veel gelopen en weinig gegeten dus ik vond het wel tijd voor een kookcursus. Op zondag heb ik dus een kookcursus gevolgd hier in Chiang Mai. Echt een aanrader! De dag begon op de lokale markt waar we eerst alle ingredienten hebben gekocht en kregen we 'les' over al het lekkere eten wat Thailand te bieden heeft! Nadat we alles hadden ingeslagen mochten we onder leiding van de kok zelf aan de slag en heb ik zes gerechten gemaakt. Het was zo gezellig en vooral erg lekker. Het koken duurde de hele dag dus 's avonds met mijn buikje rond gegeten weer terug naar het guesthouse!
Vroeg naar bed dit keer want op maandag stond er een dagje Chiang Rai op de planning voor mij!
Vandaag dus een dagje naar de Golden Triangle geweest helemaal in het noorden van Thailand. De Golden Triangle wordt zo genoemd omdat daar Laos, Myanmar (Birma) en Thailand samen komen en de opium hier veel geld heeft opgeleverd en nog steeds kun je er opium roken en kopen. Het werd me meerdere keren aangeboden. Onderweg naar de Golden Triangle nog een stop gemaakt bij de enige witte tempel in Thailand. Mooi! Het was vandaag erg warm dus heb nog een boottochtje gemaakt op de Mekongriver. Een voorproefje voor morgen alvast want morgen begint de reis vanuit Thailand naar Laos. Morgen eerst een dag met de bus tot de grens van Laos. (Andere grens dan waar ik vandaag was..) daar een hostel zoeken en dan start woensdag de tweedaagse trip met de slowboat over de Mekongriver naar Luang Prabang in Laos! Ik heb er zin in. Noord-Thailand zeg ik dus gedag morgen en op naar het avontuur in Laos! Met mij gaat alles nog steeds super, geniet van ieder moment. Don't wolly zoals de Thai zegt... ;)
Kroel Channy
25 Juli 2011 - 13:49
Chantal Van Aert:
wederom spelfouten voorbehouden! ;) -
25 Juli 2011 - 14:05
Inge:
Wat super om weer iets te lezen!!!!! Echt geweldig die verhalen, haha!
Heel veel plezier in Laos en geniet ervan net zoals je in noord thailand hebt gedaan!
En Laat even weten wanneer we kunnen skypen! :-)
Kus je Sis!
25 Juli 2011 - 14:09
Erica:
Haha zit ik net te krabbelen, ben jij alweer een nieuw/prachtig reisverslag aan het maken! :)
Klinkt allemaal heerlijk en geweldig.
Stiekem wel een beetje jaloers hoor!
Geniet ervan schat!!
Knuff -
25 Juli 2011 - 14:21
Jan:
Weer mooie verhalen chantal ;)
Geniet ervan maar dat komt wel goed denk ik zo
xxx
Jan -
25 Juli 2011 - 14:34
Anouk:
Super meis! Geniet er maar lekker van!! Xx -
25 Juli 2011 - 15:25
Mirelle:
Klinkt weer goed, maar je schrijft dan ook geweldig. Ik word er weer helemaal enthousiast van! -
25 Juli 2011 - 16:12
Yvonne:
wat een geweldig spannend verhaal, veel plezier gr xxx -
25 Juli 2011 - 17:01
Chantal Van Aert:
Hee lieverd! Ik heb de fotootjes erbij gezet! Echt zoooo mooi!! Ik ga waarschijnlijk woensdag by cees en jullie ma kijken of skype werkt, dan kun je ook naar huis bellen!
Geniet ervan! Spreek jou snel!
Dikke knuffel -
25 Juli 2011 - 17:04
Bart:
Dat vorige berichtje was natuurlijk van mij haha .... ik was nog als jou ingelogd :-)
Dikke kus -
25 Juli 2011 - 17:29
Ciske&mam:
He lieve Chantal wat leuk om weer wat van je te horen en vooral je te zien,wil dit elke dag wel. Meisje geniet er van en vooral uitkijken.
Heel veel liefs van ons en "n heel groot rondje.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
25 Juli 2011 - 18:05
Corrie Vergouwen:
Hai..Channy..hi..hi..wel een grappige naam, die houden wij erin!!Maar even dit.had jij echt die open schoentjes aan bij die trip door dat struikgewas..??Oké..wel vermoeiender dan jij had verwacht en jij had thuis nog wel zo gesport, ik denk dat temperatuur daar ook nog wel een rol bij heeft gespeeld.Die mensen in dat taxibusje hebben jullie misschien helemaal niet verstaan en zeggen maar tegen zo'n mooie meid..ja..ja...ha..ha.., maar al bij al wel spannend, want jullie moesten wel die trein hebben.Krijgen wij straks ook eventueel zo'n kookcursus?Op spinnen zou ik het ook niet zo hebben hoor, als ze maar niet in je tas kruipen hé!Ow..wat is de foto van die kerk mooi zeg, of is het een tempel?Channy ik geniet van jouw reis en leef mee, maar doe wel met een grote wandeling, goed schoeisel aan want jouw conditie is goed dat weet ik zeker en..geniet..gr. Cor -
25 Juli 2011 - 18:54
Gotje:
Yeah, weer een berichtje! Het klinkt allemaal weer even leuk, gezellig, geweldig en super ;-) Het groene van Thailand komt me bekend voor, mooi he! Die spin was alleen minder haha. Geniet van de volgende trip richting Laos en we lezen wel weer wat je daar allemaal hebt beleefd!
Dikke kroel! X Gotje -
25 Juli 2011 - 21:18
Erik En Miranda:
Wauwww, dat zijn nog eens belevenissen zeg en dan die spinnen.....brrrrrr... Erik trok wit weg bij het lezen ervan alleen al!!!
Maar zoals wij al vaker hebben gezegd, jij bent voor de duvel nog niet bang ;-p
Geniet lekker verder met alles wat er op je pad komt.
dikke-x- Erik en Miranda -
27 Juli 2011 - 09:58
Nien:
Klinkt weer super!! -
28 Juli 2011 - 18:41
Lotte:
Klinkt allemaal geweldig channy! Laos schijnt echt top te zijn dus het genieten zit wel goed denk ik!
Have fun en doe een beetje voorzichtig :)
Xx -
28 Juli 2011 - 20:13
Tante Anja:
Hoi liefste Chantal,
Super al die mooie verhalen! Wat een belevenis de jungel, en dan die spinnen!! Geniet er van in laos, ook dat moet blijkbaar top zijn. Ik wacht op je volgend verslag, dikke kus x -
29 Juli 2011 - 10:12
Raisa :
Hey Chantal!!!
Wat een superervaring is dit zeg! Ik lees met veel plezier je verslagen, de foto's zijn trouwens ook geweldig.
Geiet ervan!
Liefs, Raisa -
30 Juli 2011 - 07:24
Muis:
Lieve Channy,
Ook ik ben weer terug van vakantie dus kan je weer volgen! Leuk om gelijk weer op de hoogte te zijn van alles wat je doet. De foto's zien er ook super uit. En vooruit die spelfoutjes worden je vergeven!!
Dikke kus, Margot -
01 Augustus 2011 - 06:34
Inge:
Thanks zusje voor je kaartje! Kwam precies optijd want mis je toch wel een beetje! Dikke kus! -
02 Augustus 2011 - 19:37
Hans En Els:
Geweldige foto's! We verwennen Bart nu maar een beetje. Hij komt regelmatig eten. Vindt het vast stil zonder jou.Geniet er verder weer van. We blijven je volgen. -
06 Augustus 2011 - 13:09
Ankie En Willem:
Hoi hoi,
Wij zijn weer terug van vakantie dus kunnen jouw mooie foto's en verhalen weer bekijken! Klinkt super allemaal! Geniet lekker verder!
Liefs -
08 Augustus 2011 - 16:36
Henki:
och wat een mooi verslag weer Channy.. en super mooie foto's meissie wat ben je toch n avonturier echt chapeau voor je hoor harstikke mooi allemaal grtjes uit Wernhout ejj xxx henki en Yvonne -
09 Augustus 2011 - 18:07
Ruisje:
Wow Channy! Echt super vet! Die tempel!!!! Heel gaaf! (Zoiezo zijna alle foto's mooi!)
Geniet nog!
X